Don Contino

Idag kom han äntligen, lilla Don Contino (hästen jag ska ha på foder). Även kallad Tivo.
Runt tre snåret så stapplade han ut ur transporten och tog ett friskt andetag och såg sig omkring. Hans hem de närmaste månaderna i alla fall. Sen så slängde vi ut han i hagen till de andra killarna, gick super. Bättre än vad jag hade förväntat mig. De luktade på varandra och sprang runt lite, sen så var det inget mer med det. Så då började de äta på höet, så då fick vi snopna gå in i stallet igen.

Har varit inne med mamma i stan och köpt pizza, smaskens. Men snart så ska jag ut till stallet igen och ta in hästarna. Imorn så ska jag ut med lilla Tivo på en promenad i skogen, längtar!
Är ju för övrigt nyårsafton som jag ska spendera i Hovmantorp hos bästa Lisa (lisaoth.blogg.se). Vi ska laga trerättersmiddag, käka massa godis, titta på film och bara ha det allmänt bra.

Snart redo

Tror jag håller på att bli sjuk... Kunde inte komma mer olägligt, men jag skiter i om jag blir sjuk jag ska till stallet även om jag så måste krypa dit.
Idag har jag i alla fall varit inne med pappa i stan och köpt det sista (lite till spån, kraftfoder, broddar och saltstenshållare). Är nästan helt klar med boxen nu, ska bara finputsa lite på den imorn.
Har även smörjt min lädergrimma och tvättat paden till sadlen. Så nu är det bara hästen som fattas.

Catch up

Jag ligger ljusår efter med min uppdatering, men jag har haft så mycket skoj för mig att jag helt enkelt inte hunnit. Men ska komma ifatt nu tänkte jag.

Börjar med att lägga in några bilder från studentfesten som var i onsdags på Grace.


Vi var hemma hos Elin och gjorde oss iordning. Då sjöng vi ju självklart lite singstar innan. (Jag har min egna teknik att hålla i mikrofonen). I'm kinda special.



Och så här såg vi ut.



Omgruppering!

På juldagen så var jag och Lisa ute på Oleo, kalas var det. Hade skit kul!
Innan så var vi på förfest hos Issa, lika kul där.


I söndags så var jag och mamma inne på City Gross och jag blev lite fattig. Köpte spån, betfor, saltsten, reflexer och hinkar till min lilla häst som kommer på torsdag (oh vad jag längtar).
På kvällen så var jag och Lisa ute på Grace, dock så var det inte lika kul som det var på Oleo, men men man kan inte ha kul jämt ;)

Idag så har jag varit ute i stallet och fixat med boxen, spånat halva och strött lite halm. Fixat så att jag med har in- och utsläpp (har vrkligen längtat efter det, eller inte)...

Julafton

Igår så var det julafton, men jag kom hem så sent så orkade inte sätta mig här och skriva.
Vi firade i alla fall jul i Drev detta året med. Med delar av släkten på pappas sida. Det var mycket trevligt.
Vi åkte dit vid två tiden och då fikade vi lite när vi kom fram och tittade på Kalle Anka. Sen så var det dags för det traditionella julbordet. Det intog vi runt halv sex tiden. Sen så började det vi alla längtat efter (eller i alla fall jag) julklappsöppning!
Jag fick många fina saker, blev jätte nöjd med allt. Dom hade prickat in mycket av det jag ville ha. Så tack så jätte mycket.
Vi spelade även 2 spel, Med andra ord och Absolut överens (tror jag det hette). Båda spelen var mycket roliga, trots att ett förvuxet barn (pappa) förstörde lite ;)
Vi åkte hem runt halv två och jag kom i säng vid tre. Så med andra ord en väldigt lyckade julafton. :)

Julstök

Tänka sig, nu är det julafton. Ett helt år sen sist... Och snart så kommer det va ett helt år till nästa jul. Men nu njuter vi istället av denna jul som är. Idag (eller igår blir det ju) så har jag gjort det sista på julstädningen, strykt tvätt, slagit in paket, städat toan och finputsat på mitt rum. Så nu är det så fräscht som det bara kan bli i vårat hus. Har även läst i min engelska bok, hela 140 sidor har jag klarat av. Nä men nu ska jag sova så jag orkar med hela dagen, god natt på er! Och God Jul! :D

Sista skoldagen 2010

Jaha då var det sista dagen i skolan idag för 2010. Lite tråkigt, tiden bara rinner på (jag vet att det låter som att jag är typ 80 år gammal, men det är tråkigt).
Men ser fram emot 2011 och hoppas att det blir lika bra som 2010.

Idag när jag vaknade var det hela -26 grader ute! Freakin' cold people! Stackars alla små djur som måste vara ute i det här, tycker så synd om dom. Så för deras skull så hoppas jag att det håller sig runt -10, -15 grader i alla fall.
Så man fick ta på sig rikligt med kläder idag så man inte frös när man skulle traska ner till bussen. Men trots det så frös jag jätte mycket om mina ben och ansiktet. Drog upp halsduken över ansiktet men då när man andades i den så blev det blött så att den frös fast i kinderna, så det funkade ju inte riktigt.
I skolan så fikade vi på morgonen, tårta :G Isak och Lotta hade varit snälla och köpt det, dom är så bra våra mentorer. Fast nu till vårterminen så ska Isak vara pappaledig, så då får vi Catarina istället som mentor, men det ska bli trevligt det med.
Vi tog även en tripp till kyrkan kristna som vi alla är ;) Där lyssnade vi på när kören sjöng, rikigt fint. Och de delade ut några stipendium, jag fick inget detta året heller, attans med!

Nu har jag och Lisa suttit och jobbat med projektarbetet i en timme. Vi har blivit riktigt duktiga på det. Har suttit varenda dag med det denna veckan (visst det har ju inte gått så många dagar denna veckan, men ändå. Det är bra för att vara oss).
Vi ska träffa Catarina om ca en timme och prata lite, sen ska vi ta bussen till Furuby där Elin hämtar upp oss (första gången jag åker med Elin, får se hur hon kör). Sen åker vi hem till Elin och äter och sjunger singstar, för att sen göra oss iordning för studentfest på Grace! :D

Julgranspyntning


Idag har jag pyntat våran gran, blev faktiskt riktigt nöjd med den.

Idag så var det näst sista skoldagen 2010. Vi går ju imorn, men det är ju typ bara 2-3 timmar, så inget hårt. Men helt sjukt att hela 2010 har gått snart, men det har varit ett av de bästa åren. Ångrar ingenting 2010.

Julklappsshopping

Oh bara 2 dagar kvar till jullovet, ser jag väldigt mycket fram emot!
Idag i skolan så har det inte hänt speciellt mycket. Jag och Lisa tog bussen in vid halv 9 och satt och jobbade med projektarbetet i 2 timmar. Sen hade vi lindrande vård där vi lärde oss taktil massage, solsagan. Väldigt skönt! Vi ska göra det imorn med. Sen var det lunch och sista lektionen var det naturkunskap, snark...
Efter skolan så gick jag, Lisa och Elin på stan. Elin lämnade oss efter ett tag, för hon skulle upp till City Gross (och spela antar jag). Men jag och Lisa gick på stan ett bra tag och jag köpte alla mina julklappar. Sen tog vi tio i fem bussen hem.
Har tittat på The Polar Express idag, inte så jätte bra tycker jag. Och Lisa den är gjord 2004, så den är inte alls så jätte gammal ;)

Vill ha!


asos.com



asos.com



asos.com







Städat hela dagen

Blev ändrade planer idag. Åkte aldrig in till stan. Ska handla julklapparna imorn och på tisdag istället.

Idag så har jag städat nästan hela övervåningen själv, torkat golv och allt. Ja herregud, än är inte undrenas tid förbi. Även läst lite i min engelska bok, ska fortsätta med det senare.
Nu ska i alla fall jag och mamma köra in till stan för att köpa pizza. Vi är båda trötta och hungriga så ingen orkar laga mat. Tycker faktiskt att vi förtjänar det.

Tror kanske jag även ska göra mina ischoklad ikväll, men vi får se.
Vill se en film också, Polar expressen.

Grace

Asså först och främst måste jag ju säga att igår när jag, Lisa och Elin var ute på Grace så var det så jävla kul (ursäkta uttrycket). Det var liksom kul från det dom kom till mig vid sju tills vi åkte hem vid halv tre.
Dom kom båda till mig med buss vid sju så då tog jag traktorn och brummade ner till vägen och hämtade dom. Vi åt och fixade oss sen det sista. Sen var mamma så snäll och skjutsade in oss till min syster i stan där vi var på förfest. Var skit kul, var några av henns kompisar också och vi satt bara och drack och pratade, sen spelade vid Alias med, så jävla kul!
Vid elva tiden så gick jag, Lisa och Elin ner till stan. Väl inne på Grace så träffade vi på några från klassen. Resten av kvällen spenderade vi på dansgolvet, men andra ord en riktigt lyckad kväll :D
Vi tog kvart över två bussen hem, så jag var i säng runt tre tiden. Då tjöt det härligt i öronen...

Idag så har jag inte lyckats med att åstadkomma särskilt mycket. Plockat lite på mitt rum och sett sista avsnittet av Kenza&Tyra show och Bonde söker fru. Ska läsa i min förbannade engelska bok med, suck!

Imorn ska jag i alla fall köra in till stan för att handla julklappar som jag inte har gjort. Är ute väldigt sent detta året.

Fixat naglarna


Idag har jag varit och fixat mina naglar uppe på Center Nails, inne i Linnégallerian. Blev snyggt må jag säga. Men satan vad det gjorde ont. Han rev upp mina nagelband så att det började blöda och sen så typ la han syra i det, sved som attans... Aj aj aj!

Imorn så har vi ingen psykiatri på morgonen, men jag, Lisa, Malin och Elin ska åka in som vanligt i alla fall och sitta och jobba med ortopedin. Fast jag är typ klar. Har bara rehabilitering och omvårdnad kvar på höftfraktur. Sen ska vi ha sjukvård och då skulle vi visst ha frågesport, ska bli kul. Får se vad man har lärt sig. Sen så slutar vi ju egentligen, men imorn så ska vi ha arbetsmiljö och säkerhet och 2 fredagar nästa år med (konstigt att säga nästa år).
Sen på kvällen är det utgång som gäller på Grace!
Gissa om jag är laddad eller om jag är laddad! :D

Screaming eggs


Prov och balklänning

Idag är det riktigt kallt, känns som att man bor på nordpolen, minst. Så det är skönt att sitta här inne i värmen och bara gotta sig. Men tycker så synd om alla djur, som måste vara ute dygnet runt, stackarna...
Idag så var det prov på morgonen i vårdpedagogik, tror att det gick ganska så bra. Men ska inte säga så mycket förens man har fått tillbaka det, kan ju lika väl ha gått käpprakt åt helvete. Men ett G vågar jag i alla fall säga att jag har. Sen så stod det lindrande vård på schemat. Där fick vi lyssna på någon skit, typ som hypnos. I alla fall så somnade jag, så det var skönt med en liten powernap där mitt på dagen, lagom innan lunchen med. I matan så bjöd dom på jullunch, jag vet dom slår på stort dom. Men det var väl inte direkt något att hänga i julgranen. Åt i alla fall några bleka prinskorvar och grillkol (köttbullar). Sen så avslutade vi dagen med sjukvård där vi jobbade med vårat arbete. Jag skriver och jag skriver, men ändå så kommer jag ingenstans. Men ska göra lite på det nu ikväll.
Efter skolan så drog vi 4 ner till stan. Jag och Malin gick och provade balklänningar, medans Elin och Lisa uträttade några ärende. Men sen kom även dom. Nu har jag i alla fall bestämt mig för hur formen ska vara på min balklänning, äntligen. Men vet fortfarande inte vad det ska vara för färg på den.
Jag och Lisa tog sen 14.25 bussen ut till Hovmantorp och tränade, vi är så duktiga.

Så nu sitter jag här och ska plocka fram mitt arbete så att jag i alla fall kan göra lite på det hemma.


Den här formen ska det vara på min balklänning.
Men det är inte denna, ska verkligen inte ha den färgen.

Grattis Malin

Först av allt vill jag säga grattis till Malin som fyller år idag, 18 underbara år! Så nu är vi alla 18, vad vi ska ha kul. Men vi kan inte gå ut alla tillsammans förens i januari, för det är ju en viss Malin som drar till Thailand på jullovet (jag är bara lite avundsjuk). Men sen då jävlar, mohahah!

Har i alla fall köpt studentbiljett idag till den 22 december på Grace, awesome. Sen ska vi även ut på fredag på Grace, kommer bli super kul.

Imorn är det vårdpedagogikprov som gäller och sen träning med Lisa.
På onsdag ska jag provrida en häst i Lammhult, ser jag fram emot. Fast jag kommer va nervös. Men den dagen, den sorgen.

Allt jag ser är en kö

Ibland undrar man ju vad det är för fel på folk. Vad gör det ute så här nära jul och handlar, speciellt korv. Har jobbat idag och från det jag öppnade tills jag stängde var det en fin lång kö hela tiden. Sen undrar man ju med hur man ens orkar ställa sig i en sådan kö. Jag går alltid förbi, palla stå där för en sketen korv. Och sen dessa mammor som tycker att det är så sött när deras lilla unge ska beställa själv och den bara står där och petar sig i näsan. Kom igen unge, hosta upp din beställning, jag har 30 pers till. Så kära mammor, snälla beställ själva. Visst det var gulligt de första 10 gångerna, men nu är det bara jobbigt.
Fick i alla fall min lön idag, sweet. Passade perfekt i min plånbok, fast lite går självklart in på sparkontot.

Nu ska jag duscha och sen plugga resten av kvällen (+ äta lite godis, yummy)! Väldigt kul söndag jag haft. Längtar till jullovet då man är hel ledig.

Crappy computer

Alltså man försöker vara duktig och jobba på ortopedi arbetet hemma, men då visar det sig att min dator inte kan öppna det jag skrivit hemma. Kan man bli mer sur eller?
Svar positivt, för jag ska jobba imorn. Hoppas det inte blir så mycket folk, så man kan ta det lite lugnt.

Ska fortsätta plugga på vårdpedagogiken nu.

Det tar ju aldrig slut

Oh my God, jag har hosta!!! Hatar det! Den tar ju aldrig slut! Wow många utropstecken där ja. Sitter och jobbar med mitt ortopedi arbete, det tar ju heller aldrig slut!

Bloggar från mobilen

Sitter i sängen nu och ska sova. Men först tänkte jag läsa lite i min engelska bok. Imorn så blir det skola som vanligt, psykiatri och sjukvård. Sen så skulle jag och Lisa försöka jobba lite med värst projektarbete också. Så vi sitter väl i skolan tills klockan fyra ungefär. Sen åker vi med pappa hem, slänger av han hemma och kör vidare till hovmantorp för att träna i allhallen. Sen på kvällen ska vi äta pizza och titta på idol :) undra vem som vinner, eller ja det är ju redan ganska självklart vem som vinner, Jay. Jag ville ju att Linnea skulle vinna... Men nu ska jag läsa och sen sova, god natt folk <3

Ortopedi

Gosch, jag är riktigt hungrig nu. Ändå så åt jag bara för 2 timmar sen. Men jag har en liten apelsin i väskan som jag ska smaska i mig senare, yummy!
Sitter och arbetar på mitt ortopedi arbete, har skrivit klart om artros i alla fall, det känns bra. Nu ska jag forstätta på höftfrakturer, boring!!!

Efter skolan så ska jag och Lisa jobba lite med vårat projektarbete och sen ska vi ta bussen ut till Hovmantorp och träna. Vi är så duktiga. Ska blir riktigt slimmade till nästa sommar,oh yeah baby.
Sen ska jag väl inte hitta på något mer kul idag, läsa lite i min engelska bok, som jag inte gjorde igår *slag på fingrarna*. Men det är ju inte direkt det roligaste jag vet, men det måste ju med göras.

Funderar på om jag ska raka benen någon dag med, har jag inte gjort på ett tag (I know, I'm disgusting).
Får se om det händer den närmaste veckan, alltid en lika rolig överraskning ;) 

Duktig

Nu har jag varit duktig och städat på toan. Vem vet, jag kanske fortsätter in på mitt rum och röjer upp där med. Ingen som vet.
Sen ska jag läsa lite i min engelska bok med, den är på 700 sidor och jag har endast läst 50 sidor. Sen ska den ju vara utläst med till efter jullovet, lite smått panik har jag...
Hade även tänkt jobba lite på mitt ortopedi arbete, men glömde det i skolan så det får jag ta en annan dag. Sörjer ju inte direkt över det.

Skola...

Asså alla dessa inlämningar i skolan håller på att driva mig galen, crazy man!
Och sen till råga på allt så har vi prov idag med :S Naturvetenskap, ekologi (sambanden i naturen) det kan jag i alla fall. Men inget annat. Får väl se hur det går, hoppas på det bästa. We can only pray to God and hope for the best!

Idag är det äntligen Bonde söker fru, som jag har längtat. Ska bli så kul. Undra vilka de väljer. Jag vill att Johan ska välja Sofie (eller vad hon nu heter, den mörkhåriga i alla fall), Jonas ska välja Sarah, Ann-Katrin ska välja den långe mörkhårige/gråhårige (kommer inte ihåg vad han heter) och att Tomas ska välja Ullis med dragspelet. Fast det är ju ändå inte denna gången de ska välja the one!

På fredag så ska antagligen jag och Lisa ha lite myskväll. Äta pizza och titta på Idol och kanske några skräckfilmer, mohaha!
Sen ska jag ju jobba på söndag, fastän dom sa att dom skulle jobba allt själva i december. Men men, dom säger alltid så mkt.

......

Att ta detta beslut har varit det svåraste jag någonsin har varit tvungen att göra...
Jag är splittrad...

Pappa skottar snö




Verkligen skit kass kvalite, men jag stod inne och tog korten med min telefon.
Men pappa han har sina egna små sätt att skotta snö på, eller så är han bara lat ;)

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr and George Harrison



Studentfest

Gud vad jag har varit dålig på att blogga. So sorry about that!

I tisdags så var det studentfest, 70- och 80-tals teama. Det var så kul. Jag var hippie/punk. Hade några bilder på mobilen, men de har tyvärr raderats, av min mobil själv. Men jag fick två bilder av Lisa, så det var snällt.  Men det var i alla fall skit kul. Festen ägde rum på Loft här i Växjö. I love to dance! <3


Onsdagen var vi lediga från skolan, så då passade jag och mamma på att åka in till stan och fylla på matförrådet. Så nu är kylskåpet fullt igen.

Torsdagen hände det inget speciellt på (förutom att Malin fick boka sin uppkörning och uppskrivning). Var och fikade med Lisa och Malin med, mysigt.

Och idag så har jag inte hittat på något speciellt. Väntar på att Idol ska ta slut, så att jag kan få se vem som åker ut. Har inte varit så jätte intresserad av det idag. I alla fall inte sen förra gången då min favorit åkte ut, Linnea.

Btw, snart så är det jul för er som inte visste det.

RSS 2.0