Vaken nu! Varför?

Kul att klockan är 07.30 och att jag har legat vaken sen klockan 6 och inte kan sova! Väl när man har sovmorgon och får sova, nä då ska man inte det, jävla dumma hjärna som ska va så pigg och aktiv! Jag vill sova så att jag orkar med alla roligheter ikväll/inatt. :) får väl dricka 10 koppar med kaffe innan vi går ut så att man överlever. Tur att jag har min musik i alla fall som kan hålla mig sällskap, sen brukar jag alltid bli lite sömnig när jag lyssnar på musik i hörlurarna, så hoppas på att det ska hända nu med! :)

Mellbystrand

Nu sitter vi här nere i Lisas stuga och precis smällt i oss varsin pizza och det toppar vi med lite choklad :G
Gick bra att köra ner hit, fick gasa upp i 120 på motorvägen, riktigt jävla awesome, synd att man inte får gör det så ofta... :(
Vi dunkade hög musik påvägen ner och taggade inför imorn (vilket vi fortfarande gör), för då blir det utgång i Halmstad :D
Men nur har jag inget mer matnyttigt att informera er om, så vi hörs imorn.

Snart så...

I skrivande stund så sitter jag i personalrummet på CLV, avd 1 HIA, och väntar på att klockan ska bli 15.30, för då slutar jag. Och då är det påsklov som gäller i en hel underbar vecka! :D Idag så ska jag, Lisa, Malin och Elin köra ner till Lisas stuga i Mellbystrand och va där tills på tisdag i alla fall, kommer bli helt galet :P ikväll så ska vi bara mysa och käka pizza, men imorn så blir det utgång i Halmstad, om vi hittar något ställe. Men nu ska jag återgå till att jobba i 2,5 timme till, see ya!

Hästarna




Hjärtmottagningen

Ojojoj vad jag är trött. Idag så har ögonen gått i kors på mig. En stund så till och med somnade jag sittandes och vaknade av att jag nästan höll på att slå huvudet i bordet, då är det illa. Spelade ingen roll hur mycket jag än vände och vred på mig, kunde inte hålla ögonen öppna. Så ikväll så ska jag försöka gå och lägga mig tidigt.
Idag var det praktik igen, men idag så var jag på hjärtmottagningen. Tyckte att det var jätte skoj, kan verkligen tänka mig att jobba på en mottagning i framtiden, kanske till hösten.
Fick vara med på mottagningen (blodprover, EKG mm), samtal med patient som hade nykommen hjärtsvikt med flimmer, alltså information till patienten, samtal med patient efter hjärtoperation (rehab) och hjärtrehab. Det var nog första gången jag tränade i sjukhuskläder och foppatofflor, inte det lättaste kan jag säga er. Men jag fick ju lite gratis träning på jobbtid så det var ju nice! :P
Så en ganska så rolig dag har det varit, förutom att jag varit så förbaskat trött!

Kom hem vid tjugo över 16, har bara ätit och tittat lite på TV. Ska gå över till stallet vid kvart över 19 för att mocka och ta in hästarna. Men innan dess så tänkte jag se om jag inte kunde hinna med att plocka iordning lite på mitt rum.

Hur hamnade mina pjymasbyxor på golvet?

Idag har det ju varit helt underbart väder. Sol och varmt, det har blåst lite men det var en varm vind, så helt okej. Jag älskar detta väder, så hoppas på att det stannar väldigt länge!
Idag var jag uppe tidigt igen trots att jag inte hade praktik på morgonen, (måndagar är det ju IVÄ som gäller på morgonen) men det var ju några otåliga små vänner som ville komma ut i det härliga vädret.
Kan ju också nämna för de som är intresserade att idag så vaknade jag upp utan mina pyjamasbyxor på, weird?
Är 100 % säker på att jag hade dem på mig när jag somnade och har inget minne av att jag vaknat mitt i natten och tagit av mig dem för att det var varmt. Så detta är ett mysterium. Det låg fint slängda i en hög bredvid min säng...
I alla fall så hade jag engelska på morgonen, tråkigt. Men jag och Lisa satt och pratade hela lektionen istället, vi är väldigt produktiva måste jag säga. Vi bestämde även att vi fyra ska åka till Lisas stuga i Mellbystrand på fredag och stanna till i alla fall tisdag. Kommer bli helt awesome! :D
Kom till praktiken halv 12 och gick därifrån vid 14, var ju länge jag var där. Men min handledare skulle på något möte, så då fick jag gå tidigare, snällt.
Åkte till Hovmantorp och tränade och kom sen hem till Kårestad vid tjugo i 17.
Tog en sväng öve till stallet och mockade två boxar och var ute i hagen och gosade med Dino (längtar tills han får sin sko).

Nu har jag klarat av det vanliga som brukar stå på schemat, ätit och duschat. Har även solat i en halvtimme, as gött! Ska hinna med att läsa i engelskaboken idag med och försöka gå och lägga mig tidigt, är väldigt trött!

Hatar länstrafiken

Kl 5 på morgonen idag så ringde min klocka enträget. Dags att stiga upp för att ta sig till praktiken, trött!
Jobbade till klockan tre idag med och solen sken fint under hela tiden, så det var ju som en *slap in the face*.
Tog bussen hem vid kvart över tre och fick hoppa av i Furuby för att den jävla busschauffören "glömde" att stanna! Hatar länstrafiken och vissa busschaufförer!!!
Så fick gå därifrån till Kårestad, surt!

Hemma har jag mockat (eller i stallet har jag ju mockat) och ätit. Snart ska jag ge mig ut på en springrunda.
Imorn är det skola och praktik som gäller. Ganska så tråkigt.

Jobb hela helgen

Undra om jag kan klämma ur mig ett långt roligt inlägg? Det tål ju i alla fall att försöka.

Igår så jobbade jag kväll på praktiken, så orkade inte uppdatera när jag kom hem. Men kan ju ge er en liten tillbaka blick i mitt liv igår.
Gick upp ganska så tidigt, för jag skulle hinna med att mocka två boxar innan jag skulle in till stan med 11.25 bussen (eller för att vara exakt, 11.26 är den ju faktiskt vid Kårestad). Var duktig i stallet och mockade, sopade och fyllde på vattnet hos hästarna. Kom hem lite senare än vad jag hade planerat, så min tidsplan sprack. Fast det gör den ju alltid, så jag har börjat lägga in en reservplan nu för tiden. Och det är att lägga i turbon när jag känner att tiden springer ifrån mig. Så det fick jag lov att göra igår. Hann i alla fall med bussen. Inne i stan så mötte jag och Lisa (henne träffade jag på bussen) upp Malin på stationen och vi gick och lunchade på Pastabaren (det låter så Sex and the City-aktigt att säga att vi lunchade, vi är så fina i kanten). Malin började jobba vid 13.30 och jag och Lisa börjad inte förens 14.00, så vi hann med en snabb liten fika innan på Millas café (tror jag det heter). Åt en jätte god kaka, Amerikansk brownie tror jag den hette, vad bra minne jag har. Tur att jag i alla fall kommer ihåg vad jag heter.
När jag slutade jobba vid nio så hämtade mamma upp mig och vi körde till McDonalds och var onyttiga, mums!

Idag så ringde klockan vid 5.00!!!! Skulle nämnligen ta bussen in till praktiken vid 6.15, usch, den bussen tycker jag inte om att ta.
Idag så har det ju varit extremt fint väder, så det har ju varit lite tråkigt att gå inne hela dagen och bara titta ut på det :( Och med min tur så kommer det va lika fint väder imorn, då jag också jobbar och sen på onsdag när jag är ledig så kommer det säkert ösa ner regn. Men men, man kan ju inte få allt här i världen.
Efter jobbet så åkte jag bussen ut till Hovmantorp och tränade, 30 minuter på crosstrainern och sen tränade jag ben.
Kom hem lite efter fem, då gick jag över till stallet och mockade.

Har nyss avklarat middagen, pasta med kyckling. Nu ska jag smälta det (och gå på toa känner jag att jag behöver med) och sen ska jag duscha och sist men inte minst mysa ner mig i soffan med lite godis.

Satans hästsko

Lite dålig uppdatering, men var alldeles för trött igår för att orka med att blogga. Det tär på krafterna att jobba 7-16 varje dag och stifa upp väldigt väldigt tidigt!!!
Idag så var jag i alla fall ledig och det hade suttit fint med en sovmorgon, men icke sa Nicke. Fick stiga upp relativit tidigt i alla fall, för skulle åka med 8.30 bussen in till skolan och jobba med projektarbetet med Lisa. Vi jobbade på bra idag med, så nu börjar vi närma oss slutet, äntligen! :D
Tog 12.30 bussen till Hovmantorp och tränade. 45 minuter på crosstrainern och körde sen på axlar, bröst och rygg idag. Kom hem vid tre tiden ungefär, då åt jag lite med mamma och Lisa och begav mig sedan ut till stallet.
Hade tänkt rida idag, plockade in han som vanligt. Men tyckte att det lät konstigt när han gick i stallgången, tittar ner på hans hovar och javisst, han hade tappat en sko. Självklart! Så det var ju bara att ställa in turen :(
Borstade i alla fall av han allt damm, fast han var i princip lika dammig när jag släppte ut han, suck. Så det blir att ringa hovslagaren på söndag och se när han kan komma.

Ikväll så har jag städat på toan och solat, as gött :)
Nu tänkte jag titta på en film och sen läsa i engelskaboken, as boring, men men det måste ju med göras.

Pacemakeroperation

Idag har jag varit på praktiken från klockan 7 till halv fem.
Idag så har jag varit med på en gastroskopiundersökning, när man går ner med en slang i halsen och ner i magsäcken och tittar. Och på eftermiddagen så var jag med på en pacemakeroperation, skit coolt! Har ju varit med en gång innan på operation, då la man in en CDK på en patient. Den gången så såg jag inte så mycket, men denna gången så såg jag allt och svimmade inte *stolt över mig själv* (inte för att jag gjorde det förra gången) ;)
Jag har i alla fall bestämt mig för att jag vill jobba på operation, verkar jätte skoj. Så specialistsjuksköterska inom operation skulle sitta fint.
Kom hem kvart över fem och sen dess så har jag ätit, gjort lunchlåda tills imorn och slappat. Sett två avsnitt av solsidan, kul :)
Senare så blir det att släppa in hästarna och duscha, sen hoppa i säng ganska så tidigt, för jag ska upp tidigt imorn, 4.45! :O

IVÄ och praktik, en vanlig dag

Idag så var man tillbaka i skolan för en kort stund. Måste ju tyvärr gå på mitt IVÄ som är obligatoriskt under praktikperioden. Blääää, tycker inte om engelska. Men vi fick tillbaka vårat prov som vi gjorde för 2 veckor sedan typ. MVG på hörförståelsen och VG på skrivdelen, så är nöjd med det resultatet.
Var tillbaka på praktiken vid klockan 11. Idag har jag gjort massa MEWS-kontroller, tagit venprover, hämtat patienter från ögonmottagningen och fyslabb, sprungit med prover och tagit ett EKG, så en helt okej dag. Hoppas alla andra dagar också blir så :)
När jag kom hem så gick jag över till stallet och gjorde mina vanliga sysslor, mockade. Fick fylla på vattnet igen som ingen annan av hästägarna verkar göra. De måste tro att deras hästar dricker luft.
Kom precis hem och väntar på att maten ska bli klar. Sen så ska jag försöka hinna sola, städa toaletten och titta klart på en film innan jag går och lägger mig. Får se hur mycket jag hinner =)

Mmm nutella

Idag startade jag min dag på ett av de bästa sätten som går att starta dagen med (och det är inte sex som ni säkert tror) utan med 2 stora rostade mackor med nutella på. Kan det bli mycket bättre? I don't think so!!!!
Begav mig sedan ut till stallet för att rida och mocka 2 boxar, inte så kul.
Kom hem igen vid halv tre då jag läste lite innan jag tog bilen och körde till Hovmantorp (jag är ju där jämt nu förtiden). Körde till Lisa och vi jobbade på duktigt med vårat projektarbete och sen så körde vi och tränade. Jag har faktiskt blivit riktigt duktig på att träna nu och det tycker jag om :D
Kom hem igen vid klockan sju då jag slängde mig in i duschen och duschade bort all min äckliga svett.
Nu har jag precis ätit bullens varmkorv, mmm. Tänkte avsluta dagen med lite glass, tror jag. Eller får se vad huset har att bjuda på? :P

Fire?

Idag må jag säga att jag gått i effektivitetens spår, inte dåligt det ni.
Började min dag med att åka till Hovmantorp och träna. Stod en timme på crosstrainern och förbrände hela 620 kcal (trodde aldrig det om mig själv, att jag hade det psyket att stå där i en timme) och sen tränade jag lite armar. Nu börjar jag ju få antydan till muskler, and I like it!
När jag kom hem så fortsatte jag att vara duktig, städade mitt rum. Menar då inte värsta storstädningen, utan plockade undan så att man ser golvet i alla fall och tog ett varv med dammsugaren. Tycker det är as boring att städa, men med Owl City och Eliza Doolittle i högtalarna så går det ju i alla fall lite lättare :D
Sen begav jag mig ut till stallet och mockade och red Dino.
Ni vet härom dagen när jag sa att Dino var dammig. Jag tar tillbaka allt jag sagt. Idag var han DAMMIG!!!!
Det var inte en häst jag plockade med mig in, utan en lerklump formad som en häst. Tror jag fortfarande har smuts kvar i öron och näsa.
I alla fall så stod jag där och "skurade" Dino i godan ro, när helt plötsligt värsta eldhärden uppstår. Kulorna ven runt öronen på mig och Dino och vi fick fly hals över huvud ut ur stallet och kasta oss i skyttegraven och ge moteld.
Eller ja så kanske det inte riktigt gick till... Det var i alla fall någon jävel som brände av ett skott så både jag och Dino sket i byxan :@
När jag kom hem så läste jag lite i engelskaboken och i min hobbybok, tycker om att läsa. Sen åt vi lite och för en liten stund sen så var jag över i stallet och tog in hästarna.
Nu ska jag bara slappa resten av kvällen :D

Är vi söta eller?

Idag så var det bara att stiga upp kvart i sex, för att börja jobba vid sju.
Fick vara med på en elkonventering och för er som inte vet vad det är så täker jag vara snäll och förklara det (i alla fall så gott som jag kan, jag suger på att förklara saker).
Okej, nu ger jag det ett försök.
Elkonventring använder man sig av när man har förmaksflimmer, alltså hjärtat slår för fort och oregelbundet.
Det går till så att patientens sövs ner lätt i ca 5 minuter och under den tiden så fäster man två stora "plastbitar" under väntsra bröstet och över det högra, så att det blir en diagonal linje "igenom" hjärtat. Sen tar man två defibrillatorer (sådana som man ser på film) och sätter över dessa "plastbitar". Sen så laddar man med en lätt elstöt och skickar in i patienten. Och då hoppas man på att hjärtat ska återgå till sin normal rytm, alltså sinusrytm.
Hehe fattade ni något? :P
Jag ska nog aldrig bli lärare i alla fall.
Fick sluta lite tidigare idag med, vid klockan tre. Då kom mamma och hämtade mig och så körde vi upp til Maxi och handlade mat.

När vi kom hem så sprang jag över till stallet lite snabbt och mockade.
Sen så tog jag den röda ferrarin, a.k.a audin, och körde till Hovmantorp där Lisa och Malin väntade på mig hos Lisa. Vi satt och pratade en stund, sen körde vi och köpte pizza, gott :G
Malin lyckades som vanligt spilla, men den här gången höll hon sig inte på bordet som hon brukar, utan denna gången åkte det ner på golvet och på hennes fötter.



Du är så mysig Malin! <3

Resten av kvällen så gjorde vi det vi brukar, prata massa strunt. Men det är ju så förbaskat kul :D
Vi tog lite kort med CamWow också, as kul!






Jag har världens, hrm finaste vänner ;) <3

RSS 2.0